90% dintre transferurile realizate cu Revolut din Moldova se efectuează în 3 secunde

  • Suma medie transferată cu Revolut Lite este de 110 lire sterline (2.496 lei moldovenești) pentru tranzacțiile inbound (încasate) și de 75 de lire sterline (1.702 lei moldovenești) în medie pentru cele outbound (expediate)
  • În prima lună de la lansarea în Republica Moldova, Revolut Lite are 10.000 de clienți înrolați, care au realizat transferuri totale în valoare de peste 250.000 de lire sterline (5.672.250 lei moldovenești)
  • Până la 30 august 2023, clienții din Moldova nu vor achita taxele de transfer de 1% pentru transferurile realizate către conturi bancare non-Revolut și de 3% pentru transferuri către carduri

Chișinău, 20 iulie 2023 – Revolut, super-aplicația financiară globală cu peste 30 de milioane de clienți la nivel global a lansat recent, în Republica Moldova, o versiune adaptată a aplicației, Revolut Lite. Aplicația poate fi folosită pentru efectua transferuri internaționale de bani, fără taxe (până la 30 august 2023), oferindu-le clienților acces la un instrument rapid, simplu de utilizat și sigur de a trimite bani peste graniță. Revolut are deja în Moldova peste 10.000 de clienți, 90% dintre transferurile efectuate de aceștia fiind realizate în 3 secunde.

Clienții existenți au transferat până în prezent peste 250.000 de lire sterline (5.672.250 lei moldovenești), cu o valoare medie a tranzacției de 75 de lire sterline (1.702 lei moldovenești). Primele trei piețe în care clienții transferă bani sunt România, Marea Britanie și Germania. Clienții din Moldova au acces la transferuri de bani fără taxe* către alte țări Revolut Lite, inclusiv Armenia, Azerbaijan, Chile, Macao și Sri Lanka și alte piețe în care Revolut este activ cu ofertele sale complete de produse – Marea Britanie, Spațiul Economic European (SEE), SUA, Japonia, Singapore, Australia, Brazilia, Noua Zeelandă și, în curând, India și Mexic.

Transferurile de bani între clienții Revolut sunt sigure, rapide și nu implică taxe*, ceea ce face din Revolut una dintre primele opțiuni pentru trimiterea și primirea de bani instantaneu, în 42 de țări de pe patru continente.

Dominik Zins, Head of Lite Product la Revolut, a comentat: „Am primit până acum un răspuns pozitiv din partea clienților din Moldova și căutăm să creștem oferta noastră de produse pe piață. Intenționăm să lansăm produse noi  în viitorul apropiat pentru a digitaliza cu adevărat modul în care serviciile financiare sunt folosite de clienți.

Transferurile tradiționale pot avea costuri ascunse pentru clienți, dar în cazul Revolut, taxele sunt eliminate dacă ambii clienți sunt utilizatori ai aplicației, indiferent unde se află aceștia.  În plus, oferim întotdeauna un curs de schimb competitiv – un avantaj de care suntem extrem de mândri”, a adăugat Dominik.

„Am văzut interesul mare al moldovenilor față de Revolut, ceea ce demonstrează că există o mare cerere pentru astfel de servicii. De aceea, sperăm ca, după Lite App – să se deschidă calea și pentru alte servicii, la fel de convenabile și inovatoare, de exemplu carduri, e-money și altele. Nu ne oprim aici. Dorim și sperăm să extindem gama de servicii oferite, pentru a veni în întâmpinarea atât a clienților individuali, cât și a afacerilor. Suntem hotărâți să aducem beneficiile oferite de Revolut și în viața de zi cu zi a cetățenilor noștri, precum și în mediul de afaceri. Prin aducerea Revolut în Republica Moldova, contribuim la modernizarea sectorului financiar local și oferim opțiuni flexibile și convenabile pentru toți utilizatorii”, a declarat Dumitru Alaiba, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Pentru a utiliza Revolut, este necesar să se descarce aplicația, fie din Google Play Store, fie din Apple App Store și să se parcurgă pașii de înscriere, urmând instrucțiunile. Clienților li se va cere să își verifice identitatea folosind un act de identitate valabil. Odată creat contul, transferurile de bani se realizează cu ușurință din secțiunea „Plăți”.

* Pentru schimburile valutare efectuate se aplică taxe de utilizare corectă și de weekend. Taxele de transfer se vor aplica utilizatorilor Revolut Lite începând cu 1 septembrie 2023.

** Viteza tranzacției a fost determinată intern pe baza datelor noastre agregate și anonimizate.

DESPRE REVOLUT

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 30 milioane de clienți din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 400 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau business, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și gestioneze mai bine finanțele, să dispună mai eficient de banii lor și să se conecteze mai rapid cu familia, prietenii sau partenerii de afaceri, oriunde în lume. www.revolut.com