A. Candu: „Aprofundarea și diversificarea parteneriatelor economice moldo-belaruse constituie o prioritate”

24 septembrie 2014 – Viceprim-ministrul, Andrian Candu, ministru al Economiei a participat la Forumul de afaceri moldo – belarus, care a avut loc astăzi 24 septembrie. În cadrul forumului organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a fost prezent și omologul său Viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi.  

Andrian Candu a mulțumit partenerilor din Belarus pentru deschiderea  și sprijinul acordat Republicii Moldova. Totodată, Vicepremierul a subliniat importanța organizării unor astfel de evenimente pentru a extinde și a aprofunda cooperarea comercial-economică dintre cele două țări, contribuind la crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea de legături directe între agenții economici și cercurile de afaceri din cele două țări.

 „În ultimii ani a existat o cooperare moldo-belarusă activă, iar Republica Moldova a demonstrat că este un partener de încredere. O prioritate pentru noi este consolidarea relațiilor economice și diversificarea parteneriatelor reciproc avantajoase între oamenii de afaceri dintre cele două țări”, a menționat Vicepremierul Andrian Candu.

Forumul ce reunește reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Belarus, are drept obiectiv consolidarea relațiilor comercial – economice dintre cele două țări. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor deja existente, pe potențialul economic al ambelor țări, condițiile de acces pe piața UE și a Uniunii Vamale pentru produsele companiilor mixte, fabricate în Moldova.

Notă: Forumul de afaceri moldo – belarus a fost organizat în contextul vizitei președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, la Chișinău.

Andrian Candu va participa astăzi la întrevederea plenară între Republica Moldova și Republica Belarus în cadrul căreia va fi semnat un document de colaborare bilaterală.