A fost aprobată Lista proiectelor investiționale de importanță națională

27 aprilie, 2017 – Membrii Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională (CPPIIN) s-au întrunit ieri pentru a prezenta rezultatele executării Procesului-verbal a primei ședințe, precum și a aproba Lista proiectelor investiționale de importanță națională.

Viceprim-ministru, ministru al economiei, dl Octavian Calmîc, vicepreședinte al CPPIIN, a menționat importanța majoră a realizării în Republica Moldova a proiectelor investiționale strategice, care influențează nemijlocit economia națională și asigură o dezvoltare social-economică stabilă a țării.

De asemenea, Viceprim-ministru a reiterat că Guvernul și-a propus implementarea în mod prioritar a reformei cadrului de reglementare a activității de întreprinzător până în anul 2020. În acest sens, vor fi continuate activitățile orientate spre optimizarea procedurilor pentru lansarea, desfășurarea și lichidarea afacerii, și anume prin reducerea numărului de acte permisive, reducerea numărului controalelor, simplificarea procesului de raportare financiară și statistică.

Directorul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, secretar al Consiliului a prezentat rezultatele executării Procesului-verbal a primei ședințe a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională din 7 iulie 2016.

În această ordine de idei, implementarea proiectelor investiționale vor favoriza dezvoltarea unui climat de afaceri prietenos și atractiv atât pentru agenții economici străini, cât și pentru agenții economici autohtoni și protejarea intereselor legale ale investitorilor, ceea ce va genera crearea locurilor de muncă, creșterea nivelului de trai al populației, dezvoltarea infrastructurii și a imaginii Republicii Moldova per ansamblu, a estimat Octavian Calmîc.

În cadrul ședinței membrii CPPIIN au examinat și aprobat Lista proiectelor investiționale de importanță națională. Lista aprobată va fi disponibilă pentru publicul larg fiind plasată pe pagina oficială a Guvernului (www.gov.md) și a Secretariatului CPPIIN (www.miepo.md).

Imagini: