A fost prezentat programul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezentat astăzi în cadrul unui briefing de presă, Programul național pentru anul 2019 „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, în cadrul căruia este planificată reabilitarea a 2600 km de drumuri.

În debutul evenimentului, ministrul a făcut o retrospectivă a lucrărilor efectuate pe parcursul anului 2018, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, menționând volumul investițiilor și criteriile de selectare a localităților unde s-au desfășurat lucrări de reabilitare a drumurilor.

„Pe parcursul a 9 ani, perioada 2009-2017, au fost reparați total 1050 km de drumuri, iar doar pe parcursul unui singur an,  2018, au fost reparați  circa 1670 km , dintre care 1200 km din proiectul Drumuri Bune. Dacă ar fi fost reabilitate drumurile noastre în același ritm până acum, am fi avut la zi o infrastructură nouă pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a precizat ministrul.

Referindu-se la implementarea proiectului „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, Chiril Gaburici a afirmat că „Am pus și în 2018, și în 2019 vom pune accent pe calitate. Nu au fost reparate aceste drumuri pentru un an, sau o iarnă. Acesta este abia primul pas în construirea infrastructurii satelor Moldovei. Vrem ca aceste drumuri să țină, pentru ca anii viitori să putem acoperi noi și noi porțiuni.  Pot spune cu certitudine, că nicio porțiune de drum nu a fost dată în exploatare, fără experțiza tehnică a Administrației de Stat a Drumurilor”.

În cadrul briefing-ului de presă, Chiril Gaburici a reiterat că infrastructura drumurilor rămâne a fi o prioritate și în anul 2019. „Am putut observa bucuria fiecărui cetățean, care a beneficiat de drumuri bune. Am primit nenumărate solicitări de la cetățeni, care au văzut că acest proiect dă roade și este făcut cu dedicație și seriozitate. Sunt sigur că în anii ce vin, vom reuși să acoperim cu Drumuri Bune localitățile Republicii Moldova și ne vom bucura cu toții de ceea ce am realizat împreună. Ne dorim infrastructură pentru cetățeni și investitori, ne dorim școli și grădinițe reparate, asistență medicală de calitate și familiile noastre – acasă”, a mai spus ministrul.

Imagini: