A fost semnat Memorandumul care prevede oportunități de muncă îmbunătățite pentru persoanele din grupurile excluse și cele care locuiesc în afara capitalei

Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat astăzi Memorandumul de Înțelegere cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare cu privire la prima fază a Proiectului „Republica Moldova: Crearea oportunităților de muncă prin sisteme îmbunătățite de piață”.

Ca urmare a semnării Memorandumului, Republica Moldova va genera oportunități economice îmbunătățite într-un mod durabil, aducând beneficii în special persoanelor din grupurile excluse și celor care locuiesc în afara capitalei.

„Mă bucur că astăzi am semnat Memorandumul care va avea impact cultural și social, prin contribuția integrării social-economice a grupurilor social vulnerabile, precum persoanele din mediul rural, migranți, minorități etnice, prin intermediul creării oportunităților economice și încadrării în câmpul muncii”, a declarat Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Implementarea Memorandumului nu necesită cheltuieli financiare adiționale, iar asigurarea financiară a activităților aferente implementării acestuia vor fi acoperite de către partea elvețiană, prin acordarea asistenței financiare sub formă de grant, fiind prevăzut un buget total de maxim 4 595 580 00 franci elvețieni.

Reamintim că, Proiectul Memorandumului a fost prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și aprobat în carul ședinței de Guvern din dată de 10 aprilie curent.