Anatol Usatîi: Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța rutieră în perioada rece a anului

Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, a participat la ședința Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, în cadrul căreia au fost discutate subiecte ce vizează siguranța traficului rutier.

În debutul ședinței, ministrul Anatol Usatîi a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța rutieră.

„Trebuie să ne asigurăm că în localități și pe toate drumurile naționale să fie aplicate marcaje și instalate indicatoare rutiere, mai mult fiecare trecere de pietoni trebuie să fie amenajată și iluminată. Este necesar să identificăm şi eliminăm sectoarele de concentrare a accidentelor rutiere pe drumurile publice prin implementarea măsurilor de calmare a traficului”, a menționat Anatol Usatîi.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis monitorizarea procesului de gestionare de către Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II a mijloacelor financiare, cu destinație specială, alocate din Fondul rutier ce vizează întreținerea și reparația drumurilor.

Membrii Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere au decis ca ședințele Consiliului vor fi desfășurate cu regularitate. 

Imagini: