Angajații MEI au participat la Conferința Internațională privind „Costurile unitare de construcție și Tehnologiile BIM”

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru și doi angajați ai Direcției urbanism, construcții și locuințe au participat în perioada 26-30 octombrie, la Conferința Internațională și Atelierul de lucru practic privind „Costurile unitare de construcție și Tehnologiile BIM (Building Information Modeling)”, care a avut loc în orașul Antalya, Turcia.

În cadrul Conferinței s-au discutat subiecte ce țin de costurile de proiectare, costurile unitare de construcție, principiile și procesele privind prețul producției de construcții, materiale și tehnologii moderne în construcții și Tehnologiile BIM, tendere de lucrări în construcții.

De asemenea, au fost discutate modalitățile de finanțare a investițiilor în construcții, revitalizarea urbană, controlul statului în construcții și soluțiile pentru construcțiile neautorizate, precum și prezentarea studiilor geotehnice.

Totodată, la eveniment au fost organizate expoziții cu materiale de construcții moderne și vizite la șantierele de construcții.

Conferința Internațională a fost organizată de Ministerul Mediului și Urbanismului al Republicii Turcia. La eveniment, de asemenea, au participat reprezentanți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Țările Baltice, Kazahstan, Kîrgîztan, Federația Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Imagini: