Asigurarea securității energetice în Europa a fost principalul subiect al Reuniunii Consiliului Ministerial al Comunității Energetice

Viceprim-ministrul, Andrian Candu, ministru al Economiei a întreprins o vizită oficială la Kiev, la 23 septembrie, curent, unde a participat la cea de-a XII-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Comunităţii energetice.

Reuniunea Consiliului Ministerial s-a axat pe reformarea Comunității Energetice, ținând cont de provocările la adresa securității energetice în Europa. Punerea în aplicare  a  celui de-al treilea pachet energetic, inclusiv prin investiții în infrastructură, reprezintă o prioritate pentru consolidarea securității pieții energetice.

Andrian Candu și Günther Oettinger, Comisarul european pentru energie, au discutat despre un eventual suport financiar ce ar putea fi  acordat Republicii Moldova. Subiectul a fost abordat în contextul necesității asigurării securităţii energetice a Republicii Moldova.

Ministrul Economiei a discutat și cu Directorul Secretariatului Comunităţii Energetice, Janez Kopac despre progresul înregistrat de către Republica Moldova in transpunerea aquis-lui comunitar și despre suportul acordat Moldovei de către Secretariatul Comunității Energetice în procesul de  implementare a Pachetului energetic 3.

În cadrul vizitei la Kiev, Andrian Candu a avut discuții și cu omologii săi din cadrul Tratatului Comunității Energetice. Oficialii au stabilit necesitatea susținerii reciproce și consolidării relațiilor dintre  state.