Atragerea investițiilor și competitivitatea IMM – urilor au fost discutate de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării cu oficialii BERD

Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării s-a întâlnit cu Matteo Patrone, directorul executiv pentru Europa de Est și Caucaz, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). La întrevedere a participat și Angela Sax, șefa BERD în Republica Moldova.

Părțile au discutat pentru început despre proiectele în derulare, cu accent pe cele din sectorul energetic și infrastructură, dar și despre competitivitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii prin dezvoltarea sectorului financiar-bancar și instrumentele atractive de finanțare.

Reprezentanții BERD au dat asigurări că vor continua să susțină și să acorde asistență, în dezvoltarea economică a țării noastre.

BERD este un important investitor instituțional în Moldova și până în prezent a investit peste 2 094,0 mil. euro în țară prin 159 de proiecte, dintre care 58 sunt reflectate cu statut activ.

Imagini: