Au fost parafate modificările Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional

Astăzi a fost parafat Protocolul de modificare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, din 3 iunie 1994.

Grupul de negociatori a fost condus de către Serghei Bucataru, Secretarul de Stat responsabil de domeniul transporturilor al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Modificarea Acordului pentru transporturile rutiere internaționale dintre Republica Moldova și Republica Turcia are drept scop confirmarea procesului de liberalizare a transportului rutier bilateral și de tranzit, precum și dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în acest domeniu.

Conform prevederilor Protocolului, transporturile de mărfuri bilaterale, precum și de tranzit vor fi menținute în regimul liberalizat, fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state.   

La momentul actual relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri și mărfuri între Republica Moldova şi Republica Turcia sunt stabilite în baza Acordului interguvernamental, semnat la 3 mai 1994, la Chișinău, care prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Imagini: