Au început negocierile pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber dintre Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb

Prima rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) se desfășoară în perioada 23-25 martie curent, în format de videoconferință. Echipa de negociatori a Republicii Moldova este condusă de secretarul de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale, Iuliana Drăgălin.

În cadrul primei runde, discuțiile se vor axa pe prevederile legale și instituționale, comerțul cu bunuri și servicii, facilitarea comerțului și cooperarea vamală, regulile de origine, barierele tehnice în calea comerțului, drepturile de proprietate intelectuală, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea condițiilor de cooperare în sectorul privat.

„Importanța acestui Acord reprezintă un pas imperativ pentru dinamizarea cooperării bilaterale între țările noastre. O cooperare eficientă, bazată pe continuarea și dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase este în mod clar un interes pe termen lung al tuturor părților”, a declarat secretarul de stat, Iuliana Drăgălin.

Semnarea Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele EFTA va contribui la fortificarea relațiilor comercial-economice între părți, va facilita accesul la noi piețe și va atrage investiții în principalele sectoare de activitate ale Republicii Moldova.

Imagini: