AVIZ DE PRESĂ/ Lansarea proiectului finanțat de UE

6 noiembrie, Chișinău – Ministerul Economiei și Infrastructurii și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a Proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”.

Evenimentul va avea loc pe 7 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, la Radisson Blu Leogrand Hotel (Strada Mitropolit Varlaam 77).

După lansarea Proiectului, viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, și Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrom, vor face declarații de presă.

Proiectul ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)” va fi implementat în perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2019 și are un buget total de 1,9 milioane euro.

Scopul Proiectului constă în proiectarea și implementarea unui program axat pe sensibilizarea opiniei publice, inclusiv prin campanii de comunicare pentru audiențe specifice, cu scopul promovării beneficiilor implementării și participării în cadrul Acordului de Asociere/ Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) pentru a obține informarea necesară a părților interesate și pentru a avea un AA/ZLSAC integral implementat și participativ.

Autoritatea contractantă este Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Beneficiarul principal este Ministerul Economiei și Infrastructurii. Grupurile țintă secundare includ Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) și alte ministere și agenții relevante. Grupurile țintă terțiare includ mediul de afaceri, asociațiile întreprinzătorilor, organizațiile societății civile și inițiativele finanțate de donatori în domeniul AA/DCFTA.