BEI va acorda Republicii Moldova suport pentru susținerea IMM-urilor

Finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru depășirea crizei pandemice și derularea proiectelor în domeniile energiei și infrastructurii de transport cu suportul Băncii Europene de Investiții (BEI) au fost abordate în cadrul unei ședințe online dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova, Antonio Castillo.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele susținute de BEI și stadiul de implementare al acestora. Astfel, părțile s-au referit la reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice și rezidențiale, liniile operaționale de creditare ale BEI din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Sergiu Railean și-a exprimat gratitudinea pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții în realizarea proiectelor de importanță strategică în diferite domenii, evidențiind pe cele ce vin să consolideze securitatea energetică a țării.

La rândul său, Antonio Castillo a dat asigurări privind continuarea proiectelor inițiate și extinderea portofoliului de credite. Totodată, reprezentantul instituției financiare europene a menționat oportunitățile de susținere a economiei reale prin noul program al UE pentru țările Parteneriatului Estic, menit să asigure atenuarea impactului socioeconomic al pandemiei COVID-19. În context, a subliniat că BEI este una din instituțiile financiare care va participa la mecanismul de acordare a spijinului prin acest program.

Imagini: