Cătălina Plinschi a fost numită secretară de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Cătălina Plinschi a fost numită de Cabinetul de miniștri în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

În această funcție, ea va fi responsabilă de domeniul digitalizării și agenda digitală a ministerului.

Cătălina Plinschi este licențiată în științe ale educației, domeniul de formare profesională Educație, absolvind Universitatea de Stat din Moldova.

Deține studii în Drept Economic European la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. A urmat mai multe programe de formare profesională în Inovație și Antreprenoriat la universități precum Stanford și Harvard, având și schimburi de experiență în mai multe țări din Europa.

Și-a început activitatea în 2019, în cadrul Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern și Fundației Startup Moldova, fiind în centrul inovației și dezvoltării antreprenoriale din Moldova.

S-a alăturat echipei Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în iunie 2023, în calitate de consilieră pe domeniul transformării digitale, perioadă în care nivelul digitalizării serviciilor publice a crescut de la 38% la 51% și au fost obținute rezultate importante în implementarea Strategiei de Transformare Digitală 2023 – 2030.

O felicităm pe Cătălina Plinschi și îi dorim succese și realizări!