Chiril Gaburici: Educația digitală este o realizare foarte frumoasă și un prim pas în tehnologizarea educației din țara noastră
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei BASS Systems din Moldova. Părțile au purtat discuții pe marginea proiectelor în derulare ale companiei, acțiunilor Guvernului pentru dezvoltarea sectorului TIC, dar și planurilor investiționale ale companiei. În context, au fost menționate beneficiile legislației privind parcurile IT din Republica Moldova și impactul abordării inovatoare pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor în țara noastră.
Ministrul Chiril Gaburici a mulțumit managerilor BASS Systems pentru buna cooperare cu autoritățile și pentru implicarea companiei în susținerea modulului “Educație Digitală”. “Vreau să vă mulțumesc personal pentru suport și investiții în viitorul copiilor din Republica Moldova. Educația digitală este o realizare foarte frumoasă și un prim pas în tehnologizarea educației din țara noastră”, a comunicat ministrul Chiril Gaburici în cadrul întrevederii.
Directorul companiei, Onisim Popescu, a menționat că se află în continuă căutare de personal calificat, iar în acest sens, vor fi lansate programe prin care să fie instruiți potențialii angajați. “Ne concentrăm nu doar pe educarea propriului angajat, dar și a consumatorului, din acest motiv investim foarte mult în calitate”, a specificat directorul.
BASS Systems are o prezență de peste 10 ani pe piața Republicii Moldova ca integrator de soluții IT și telecomunicații, servicii de analiză și consultanță și are 200 de angajați în oficiu și pe teren. Acesta este partener strategic al HP, Oracle, IBM, Microsoft, dar și partener al Huawei, Ericson și Motorola în Moldova și principala companie donatoare în programul “Educație digitală”.
Începând cu 1 septembrie 2018, a fost lansat modulul „Educație Digitală”. Acesta vine să confirme angajamentul public de a continua reformarea și modernizarea sistemului de instruire digitală a elevilor în parteneriat cu comunitatea TIC din țară și sprijinul donatorilor. În baza acestui parteneriat a fost ajustată curricula școlară, elaborate suporturile didactice pentru profesori și manualul digital „Educația digitală” pentru clasa întâi etc.