Chiril Gaburici: Este important să susținem prin acces la finanțare și creditare, pe agenții economici care au arătat că sunt capabili să muncească la cele mai înalte standarde și planifică să se extindă în țara noastră

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o vizită de lucru la întreprinderea cu capital străin ICS Metal Supply Masters SRL, specializată în producerea construcțiilor din oțel și inox.

În cadrul vizitei, Șeful Producerii ICS Metal Supply Masters SRL, Veaceslav Negru, i-a prezentat ministrului Chiril Gaburici activitatea întreprinderii și procesul de producere a articolelor din metal care sunt destinate exportului. Totodată, Chiril Gaburici a făcut un schimb de opinii cu angajații întreprinderii privind condițiile de muncă din țară, măsurile întreprinse de autorități, inclusiv Ministerul Economiei și Infrastructurii privind dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

„Ne dorim să aducem investitori noi, dar în același timp ne preocupăm să construim un mediu cât mai confortabil pentru antreprenorii existenți pe piață. Este important să susținem prin acces la finanțare și creditare, pe agenții economici care au arătat că sunt capabili să muncească la cele mai înalte standarde și planifică să se extindă în țara noastră”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Șeful Producerii ICS Metal Supply Masters SRL, l-a informat pe Chiril Gaburici despre faptul că,  întreprinderea este unica companie din lume care a acceptat și a realizat confecționarea unei Construcții pentru cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța, Muzeul Louvre din Paris.

 “Ne-a luat 6 luni să convingem compania Volvo să vină în Republica Moldova cu o vizită. Ajunși în țară, reprezentanții Volvo au semnat în aceeași zi contractul, în plus au decis să ofere suport în materie de know-how și produse finite”, a mai spus Veaceslav Negru

În cei 11 ani de activitate, compania  ICS Metal Supply Masters SRL angajează 80 de salariați și colaborează cu companii precum: Colruyt, Volvo, Caterpillar, Van Hool.

Imagini: