Chiril Gaburici: Într-adevăr este nevoie de eficientizarea activității CFM, dar nu în defavoarea oamenilor

În dimineața zilei de ieri, un grup de cetățeni, din localitatea Sipoteni, raionul Călărași au blocat circulația garniturii de tren de pe ruta Ungheni-Chișinău, cu destinația Chișinău. Astfel, călătorii s-au arătat nemulțumiți de numărul redus de locuri din cele 3 vagoane, aceștia fiind nevoiți să stea înghesuiți.

Ministrul Chiril Gaburici, a mers la stația din Sipoteni, pentru a se documenta despre situația reală. Potrivit ministrului, incidentul s-a produs din lipsa celui de-al patrulea vagon, care a suferit unele defecțiuni tehnice. Ministrul a cerut explicații conducerii CFM, privind faptul că pasagerii nu au fost anunțați despre lipsa celui de-al patrulea vagon.

În context, Chiril Gaburici a solicitat directorului general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala să intervină, pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum și în ajun și după sărbătorile naționale. „Trebuie să asigurăm oamenilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții”, a menționat ministrul.

Conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost asigurată de faptul că trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu vagoane, evitând crearea disconfortului pentru călători.

“Este inadmisibil ca, fără să fie anunțați călătorii, să fie scos un vagon din circulație și să rămână doar 3, atât timp cât chiar și 4 nu întotdeauna sunt destule. Am stabilit cu conducerea CFM că în zilele de luni și vineri vor circula 2 garnituri a câte 4 vagoane, iar până la 1 decembrie, se va veni cu soluții ca să fie antrenate permanent 8 vagoane și va fi efectuată o analiză a fluxului de pasageri. Într-adevăr este nevoie de eficientizarea activității CFM, dar nu în defavoarea oamenilor”, a punctat Chiril Gaburici.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău, prețul unui bilet este de 14 lei.

Imagini: