Chiril Gaburici: Operatorii rețelelor de distribuție a energiei electrice trebuie să aibă mereu un plan „B” pentru cazurile în care consumatorii sunt deconectați de la electricitate

În urma deconectării de la energia electrică a mai multor localități din țară, din zona de responsabilitate Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A., ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, îndeamnă administratorii să întreprindă acțiuni urgente în găsirea măsurilor alternative pentru ca localitățile să fie reconectate la energie, până la restabilirea schemei normale.

„Iarna n-a reușit pe deplin să-și intre în drepturi, că avem deja localități deconectate de la energia electrică, iar ca urmare a deconectării au de suferit sute de oameni. Responsabilii trebuie să găsească urgent măsuri alternative”, a menționat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii își exprimă îngrijorarea în legătură cu deconectarea de la rețeaua de curent electric a instituțiilor de învățământ şi celor medicale.

„Necesitatea asigurării cu surse alternative de curent electric a instituțiilor de învățământ şi celor medicale este extrem de importantă. Este inadmisibil ca în aceste instituții să fie deconectată energia electrică. Dacă nu există un plan „B” – pot urma consecințe grave”, a adăugat ministrul.