Chiril Gaburici: Rezultatele concursurilor internaționale la care participăm demonstrează de fiecare dată că producătorii noștri fac vinuri deosebite

„Mă bucur că vinurile Republicii Moldova devin cu fiecare an tot mai apreciate de comunitatea vitivinicolă internațională. Îmi doresc ca toate vinurile noastre de calitate să depășească hotarele țării. Rezultatele concursurilor internaționale la care participă vinificatorii demonstrează de fiecare dată că producătorii noștri fac vinuri deosebite”. Afirmația a fost făcută de Chiril Gaburici în contextul participării mai multor vinificatori din Republica Moldova la Concursul Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat recent în Polonia.

Brandul vinicol de țară „Wine of Moldova”, care reunește vinificatorii moldoveni, a câștigat la concursul internațional 34 de medalii – 1 Grand Gold, 26 de aur și 7 de argint.

La Concursul Internațional „Galicja Vitis”, țara noastră a fost reprezentată de 29 de vinificatori care au participat cu peste 100 probe de vinuri.

De asemenea, Chiril Gaburici a adăugat: „Ramura vitivinicolă este un element important în impulsionarea și dezvoltarea turismului. Fiecare din noi putem fi ambasadorii acestei ramuri, promovând cu drag produsul autohton”.

Imagini: