Chiril Gaburici: Vă îndemn să solicitați și să obțineți documentele permisive, online, cu ajutorul Ghișeului unic

Ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită la Călărași, pentru a prezenta beneficiile și modul de funcționare a Ghișeului unic de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive (Ghișeul unic), precum și reformele implementate de Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru îmbunătățirea mediului de afaceri.

Chiril Gaburici a îndemnat oamenii de afaceri din Călărași să solicite și să obțină mai des documentele permisive, online, cu ajutorul Ghișeului unic electronic. „Scopul nostru este să reducem birocrația și să îmbunătățim  mediul de afaceri. De aceea au fost eliminate peste 60% din actele permisive, numărul lor a scăzut de la 416 la 151, a fost redus numărul instituțiilor cu funcții de control de la aproape 70 la 13. Tot procesul durează nu mai mult de 5 minute, iar sistemul este realizat în așa fel, încât să nu solicite efort suplimentar din partea oamenilor de afaceri”, a afirmat ministrul.

Ghișeul unic este un sistem informațional care oferă posibilitatea solicitării, achitării și obținerii online a oricărui act permisiv. Licențe, autorizații și certificate, peste 150 de acte permisive pentru toate tipurile de afaceri pot fi obținute fără vizite la sediile instituțiilor de stat, fără plăți neoficiale și fără timp pierdut.

Ghișeul unic este un sistem informațional care conectează peste 30 de instituții publice și permite antreprenorilor să solicite, să achite și să obțină actele permisive în regim online. Oricine poate să se înregistreze, să încarce în sistem actele necesare și să achite serviciul, iar restul, inclusiv schimbul de informații dintre instituțiile statului, se va face automatizat, fără implicarea beneficiarilor. Aceasta va permite economisirea timpului și resurselor business-ului, iar oamenii de afaceri nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la sediile instituțiilor de stat pentru obținerea actelor permisive.

Imagini: