Chiril Gaburici: Vreau să comunicați cu oamenii și să analizați necesitățile localității, astfel încât să știm deja exact ce porțiune avem de construit anul viitor

„Mă bucur să văd  deja peste 560 de km de drumuri bune reparate sau construite de la zero. Un exemplu de succes este această porțiune de drum, care va ușura accesul oamenilor spre centrul satului și biserică. Orice localitate se dezvoltă având drumuri bune”, a afirmat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la inaugurarea unui drum din localitatea Zahoreni, raionul Orhei. Porțiunea de drum are o lungime de 520 de metri și a costat 1,44 milioane de lei.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit drumarilor, antreprenorilor, autorităților publice locale pentru buna conlucrare și respectarea termenilor stabiliți, subliniind importanța proiectului pentru toată țara. „Rezultatul final contează. Nu este simplu să ținem totul sub control, având în lucru sute de tronsoane de drum în toată Moldova, dar depunem eforturi maxime pentru a asigura locuitorii țării noastre cu acces la școli, grădinițe și centre medicale. Personal, verific cum decurg lucrările de reparație, pentru că prioritate are calitatea acestora. Ne dorim cât mai multe drumuri noi și durabile”, a reiterat Chiril Gaburici.

Locuitorii din Zahoreni i-au mulțumit ministrului pentru implicare, menționând că-și doresc continuarea proiectului în anii următori. În context, Chiril Gaburici a încurajat autoritățile locale și oamenii să identifice care sunt porțiunile de drum ce ar urma să fie reparate anii viitori. „Vreau să comunicați cu oamenii și să analizați necesitățile localității, astfel încât să știm deja exact ce porțiune avem de construit anul viitor”, a punctat ministrul Gaburici.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în raionul Orhei urmează a fi reparați circa 50 de km, în valoare de 73,8 milioane de lei. Până în prezent, au fost deja reabilitați 34 de km de drum.

Imagini: