Circulația rutieră pe drumurile naționale din raioanele Briceni, Edineț și Soroca, acoperite de polei în noaptea de 10 decembrie a fost restabilită

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, circulația rutieră pe drumurile naționale din raioanele Briceni, Edineț și Soroca, care au fost afectate de polei și lapoviță în noaptea de 10 decembrie a fost restabilită.

În dimineața zilei de astăzi, în urma intervenției S.A ,, Drumuri Edineț’’, pe drumul M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontieră cu Ucraina au fost executate lucrări de combatere a poleiului prin utilizarea a 32 tone material antiderapant. 

De asemenea, pe drumul național R14 R6-Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontieră cu Ucraina, km 56 – km 58 în regiunea s. Cerepcău, sectorul Florești al S.A ,, Drumuri Soroca’’ a intervenit cu lucrări de înlăturare a poleiului pe partea carosabilă, iar timp de o oră circulația rutieră a fost restabilită. Pentru executarea acestor lucrări  au fost  utilizate 52 tone material antiderapant.

La moment, pe teritoriul țării sunt antrenate în procesul tehnologic– 91 autospeciale, 326 muncitori rutieri şi utilizate 1322 tone material antiderapant.

Menționăm că Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu toate serviciile publice responsabile monitorizează și asigură accesibilitatea infrastructurii rutiere în condiții de iarnă.