Competitivitatea fructelor moldoveneşti pe pieţele de desfacere pusă în discuție la Ministerul Economiei

Problema accesului fructelor moldoveneşti pe pieţele de desfacere și sporirea competitivității a fost abordată la întrunirea Ministrului Economiei, Andrian Candu, cu producătorii de fructe, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct.

La întâlnire antreprenorii au venit cu un şir de solicitări pentru îmbunătăţirea comerţului cu fructe pe piaţa autohtonă, cât şi pentru facilitarea accesului pe noile pieţe de desfacere. Propunerile au vizat examinarea taxelor vamale la importul produselor specifice de interes a lor şi a echipamentelor pentru infrastructura de post-recoltare a fructelor.

Producătorii agricoli au solicitat ajustarea cadrului normativ în sensul facilitării comerciale la produsele agricole și la mijloacele de producție pentru agricultură ş.a.

Ministrul Candu a dat asigurări producătorilor că Ministerul se va implica mai mult in scopul asistarii acestora, așa încât accesul pe piețe să nu mai fie îngrădit de bariere de ordin normativ sau reglementări, precum și in oferirea de noi facilitări de dezvoltare.