Concernul nipon Fujikura a inaugurat oficial fabrica Fujikura Automotive MLD în Republica Moldova

13 aprilie, Chișinău – Astăzi în cadrul  Zonei Economice Libere Expo Business Chișinău a fost inaugurată oficial fabrica  Fujikura Automotive MLD, care va produce cablaje și alte accesorii pentru sectorul auto. La eveniment a participat Prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, Președintele Concernului Fujikura, Masahiko Ito, reprezentanți instituțiilor de stat și  misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, etc.

În cadrul evenimentului a fost menționat că Concernul Fujikura are asemenea întreprinderi în 19 state, cea din Moldova fiind a 38 la număr. În context, Masahiko Ito a apreciat deschiderea și susținerea Guvernului Republicii Moldova în procesul de implementare a acestui proiect investițional, remarcând că întreprinderea a găsit în Republica Moldova o destinație potrivită pentru a-și extinde afacerile. Reprezentantul companiei nipone a specificat că la moment la întreprindere activează peste 1200 de angajați, iar că până în anul 2020, numărul acestora va crește până la 3000.

La rândul său, Prim-ministrul Pavel Filip a remarcat că sporirea investițiilor în Republica Moldova oferă Guvernului posibilitatea de a majora salariile, pensiile și investițiile sociale, astfel îmbunătățind condițiile de trai ale cetățenilor. „Nimic nu poate fi mai important pentru noi decât să oferim un loc de muncă plătit decent tinerilor din Republica Moldova, astfel fiind siguri că ei vor rămâne acasă”, a subliniat Premierul.

Pentru asigurarea calității adecvate a producției, compania SRL ”Fujikura Automotive MLD” a realizat un program de instruire a personalului angajat în câmpul muncii atât în cadrul unui ciclu intern, cât și în cadrul întreprinderilor ”Fujukura Automotive” de peste hotare. Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeană.

Concernul Fujikura  a fost fondată în anul 1885, cu sediul principal la Tokyo, iar la moment are deschise subdiviziuni în mai multe țări ale lumii. Vânzările efectuate de către Concernul Fujikura în anul 2015 au constituit 6,326 miliarde de dolari SUA, iar numărul angajaților ajungând la cifra de circa 54 mii de persoane.

Imagini: