Conducerea Ministerului Economiei și membrii Camerei de Comerț și Industrie au discutat despre programele de suport pentru agenții economici

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și Secretarul de Stat, Vadim Gumene au avut o întâlnire cu reprezentanții și membrii Camerei de Comerț și Industrie (CCI) în cadrul căreia au răspuns la întrebările agenților economici privind optimizarea cadrului normativ, programele de suport și consecințele impactului Covid-19 asupra mediului de afaceri.

Pe subiectele de interes ale agenților economici, care vor fi colectate și transmise la Ministerul Economiei, vor fi create grupuri de lucru pentru identificarea soluțiilor optime și implementarea acestora în cadrul normativ.

De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de obiectivele ministerului privind dezvoltarea economiei naționale, comerțului interior și exterior, obiectivele în relațiile economice internaționale.

”Apreciem activitatea Camerei de Comerț și Industrie și conlucrarea constructivă. Vrem ca în următorii patru ani să implementăm reforme și să optimizăm cadrul normativ pentru a crește atractivitatea investițională a economiei naționale și crearea unui mediu de afaceri transparent pentru dezvoltarea agenților economici”, a precizat Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

La rândul său, președintele CCI, Sergiu Harea, a reiterat suportul pentru o colaborare productivă, identificarea barierelor pe care le întâmpină membrii CCI și participarea în grupurile de lucru pentru identificarea soluțiilor optime împreună cu echipa Ministerului Economiei.