Crește numărul investitorilor din Lituania interesați de Moldova

06 noiembrie 2014 – Viceprim-ministrul Andrian Candu a discutat astăzi cu Rimantas Latakas, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, despre securitatea energitică a țării noastre, relațiile comerciale și alte subiecte prioritare de pe agenda bilaterală.

Vicepremierul a menționat că Republica Moldova se poate inspira din experiența Lituaniei în ceea ce privește securitatea energetică.

“Dorim să preluăm modelul lituanian de diversificare a resurselor energetice. Ne-am putea inspira din experiența pe care ați acumulat-o în procesul de construcție a gazoductului. Noi vrem să prelungim conductaI Iași-Ungheni până la Chișinău”, a declarat Andrian Candu.

Ambasadorul Lituaniei și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziție informațiile necesare în acest sens.

Tot în cadrul acestei întâlniri, Rimantas Latakas a precizat faptul că Lituania este deschisă să sprijine parcursul european al Republicii Moldova. Excelența Sa a anunțat că investitorii din țara sa manifestă un interes sporit față de oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova.

“Tot mai mulți oameni de afaceri sunt atrași de țara voastră, se interesează despre climatul de afaceri de aici”, a declarat Rimantas Latakas.

“Productătorii autohtoni știu că trebuie să exceleze la capitolul pregătire a produselor pentru piața Uniunii Europene. De aceea putem crea o agendă comună ce ar prevedea schimbul de experiență între oamenii de afaceri din Lituania și Republica Moldova”, a declarat Andrian Candu.