Dezvoltarea comerțului electronic pe agenda țărilor CSI

Consolidarea cooperării economice în contextul situației pandemice COVID-19, dezvoltarea comerțului electronic, precum și cooperarea eficientă în sectorul transporturilor au fost subiectele abordate în cadrul Forumului economic al țărilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

În cuvântul său de salut, Vitalie Tarlev a menționat că, în condițiile actuale, este imperativ ca țările CSI să mențină un dialog constructiv și continuu, astfel ca cetățenii statelor membre să simtă impactul pozitiv al cooperării Comunității. De asemenea, secretarul de stat a declarat că dezvoltarea comerțului electronic și digitalizarea tuturor serviciilor pentru business este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova.

„În contextul crizei pandemice, Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat Foaia de Parcurs privind digitalizarea economiei. Pe parcursul ultimilor cinci luni lucrăm la identificarea noilor rezerve de creștere a activității antreprenoriale în Republica Moldova, facilitarea interacțiunii la distanță dintre Guvern, comunitatea de business și consumatori”, a declarat Vitalie Tarlev.

Menționăm că, în primul semestru al anului curent, comerțul Republicii Moldova cu țările CSI a înregistrat 779,2 milioane USD, înregistrând o scădere de aproximativ 13% în comparație cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Exportul a înregistrat 193,8 milioane USD, fiind în creștere cu 4,23% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, importul a fost de 585,4 milioane USD, fiind în descreștere cu 16%.

Imagini: