Dezvoltarea economică și oportunitățile de piață discutate pe Platforma Parteneriatului Estic

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale, Iuliana Drăgălin, a participat astăzi la evenimentul online al Parteneriatului Estic (PaE) privind Platforma II: Dezvoltarea economică și oportunitățile de piață.

Evenimentul vizează dimensiunea economică a PaE, în cadrul căruia au fost discutate obiectivele pe termen lung privind politica PaE pentru perioada de după anul 2020.

Astfel, statele membre au reafirmat importanța strategică a PaE, în special în contextul crizei pandemice și angajamentul comun de a construi un cadru ambițios și favorabil relațiilor de cooperare.

În cadrul ședinței, secretarul de stat, Iuliana Drăgălin, a prezentat evoluțiile și perspectivele Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului, aspectele economice asupra colaborării în plan politic, precum și impactul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, prin evidențierea principalelor progrese.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate progresele înregistrate de țara noastră la capitolul tehnologia informației și comunicații, subliniată importanța cooperării între statele membre ale PaE și atingerea obiectivelor comune privind accesul mai bun la infrastructura și serviciile digitale, îmbunătățirea serviciilor publice, precum și o e-guvernanță consolidată.

PaE este o dimensiune estică specifică a politicii europene de vecinătate (PEV). Prin intermediul PEV, Uniunea Europeană colaborează cu vecinii săi de la sud și est pentru a ajunge la cea mai strânsă asociere politică și la cel mai înalt grad de integrare economică posibilă.

Imagini: