Dezvoltarea relațiilor moldo-turce va fi discutată la Ankara de Octavian Calmîc cu autoritățile Turciei

13 decembrie, Chișinău – O delegație a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va efectua, în perioada 14 – 16 decembrie, o vizită oficială în Turcia, unde va avea întrevederi bilaterale cu autoritățile de la Ankara privind dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre două state.

Agenda vizitei include întrevederi ale vicepremierului Octavian Calmîc cu conducerea de vârf al Turciei, desfășurarea ședința Comisiei moldo-turce privind cooperarea economică la Ankara, a Comisiei bilaterale pentru implementarea Acordului de comer’ liber, a Forumului oamenilor de afaceri din cele două țări la Istanbul, etc.

În cadrul vizitei urmează a fi semnate Acordul moldo-turc privind promovarea și protecția reciprocă a investițiilor, Memorandumul de Înțelegere în domeniul Metrologiei, Protocolului Comisiei moldo-turce de cooperare economică, etc.

Delegația Republicii Moldova, din care face parte și conducerea UTA Găgăuzia, va discuta cu partenerii turci și posibilitatea realizării unor proiecte investițioanale în țara noastră, în special în sudul republicii, cu atragerea capitalului din ambele state.