Dezvoltarea sectorului economic a fost discutată de către Ministrul Economiei cu oficiali ai BERD

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Oficialii de la BERD au apreciat eforturile autorităților Republicii Moldova în procesul de reformare a sectorului financiar-bancar, menționând că instituția va susține și în continuare procesele de modernizare a țării, contribuind logistic și financiar la derularea proiectelor investiționale în Republica Moldova.

De asemenea, părțile s-au referit la oportunitățile de susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii și accesul acestora la instrumente de creditare.

Sergiu Gaibu a apreciat cooperarea eficientă cu BERD și a mulțumit pentru suportul acordat în realizarea proiectelor guvernamentale și susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova. De asemenea, ministrul a informat misiunea BERD despre prioritățile Ministerului Economiei care urmează a fi realizate pe parcursul anului curent, în contextul implementării planului de acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022.

”Suntem foarte deschiși să vă susținem cu expertiza noastră în domeniu pentru a contribui la eficientizarea instrumentelor financiare și, nemijlocit, la susținerea mediului de afaceri, care vor duce la o creștere economică a țării”, a menționat Matteo Patrone, director BERD pentru Europa de Est și Caucaz. Oficialul a fost însoțit de Angela Sax, Șefa Oficiului Reprezentanței Permanente a BERD în Republica Moldova.

Oficiul Reprezentanței Permanente a BERD la Chişinău a contribuit la implementarea a 145 proiecte, dintre care 52 proiecte active, portofoliul cărora însumează 616 mln. euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituții financiare, industrie, comerț și agrobusiness.

Imagini: