Două drumuri din Moldova ar putea fi reabilitate cu suportul Bank of China

Drumurile R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva ar putea fi construite cu suportul Bank of China. În acest sens, Guvernul Republicii Moldova a început negocierile cu Bank of China pentru acordarea împrumutului de 190 milioane euro.

Aspectele cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Bank of China au fost discutate astăzi de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, și Yang Shi Xin din Departamentul Finanțe, Bank of China.

„Ne dorim ca anul acesta să reușim să lansăm lucrările de reabilitare a drumurilor R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva, drumuri importante pentru cetățeni. Acest proiect, pe care sper să-l realizăm împreună, face legătura cu mai multe puncte strategice din țară”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a prezentat delegației chineze și oportunitățile de investiții oferite de Republica Moldova, precum și măsurile întreprinse pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru companiile din țară și de peste hotare.

În cadrul discuțiilor, Yang Shi Xin a menționat că Bank of China apreciază toate facilitățile și oportunitățile realizate de Republica Moldova pentru investitorii străini. De asemenea, acesta a declarat că crearea unei infrastructuri moderne nu este un proces deloc ușor, iar împreună cu partenerii externi, Moldova poate dezvolta acest sector.

Reamintim că, în premieră pentru Republica Moldova, 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone au participat la Forumul de Afaceri desfășurat la începutul lunii aprilie, la Chișinău.

Imagini: