Dumitru Alaiba va exercita funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Economice și Digitălizării

Guvernul condus de prim-ministrul Dorin Recean a fost învestit în funcție cu votul a 62 de deputați. În discursul său din plenul Parlamentului.

Dorin Recean a vorbit despre principalele priorități ale planului de guvernare: asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului, dezvoltarea economică, asigurarea păcii și stabilității în Republica Moldova. 

Ulterior, membrii Cabinetului de miniștri au depus jurământul de credință în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Șefa statului a felicitat noua garnitură guvernamentală și a menționat că sarcina Guvernului condus de Dorin Recean este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor.

Dumitru Alaiba a fost avansat în funcția de viceprim-ministru și va conduce în continuare Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Ministerul își va consolida eforturile în dezvoltarea economiei naționale, susținerea mediului de afaceri și continuarea reformelor din domeniu.

Planul de activitate al Guvernului poate fi accesat aici.

Imagini: