Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în dialog cu locuitorii din raionul Anenii Noi

Ministrul Chiril Gaburici și secretarii de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, împreună cu membrii Cabinetului de miniștri au avut o nouă vizită de lucru. În această săptămână, oficialii au discutat cu locuitorii și autoritățile publice locale din raionul Anenii Noi.

În cadrul întâlnirii, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și secretarii de stat au răspuns la întrebările ce țin de plafonarea prețurilor la carburanți, politicile economice și mediul de afaceri, investiții și export, precum și infrastructura drumurilor.

„Vom depune eforturi maxime și în continuare ca să identificăm cele mai eficiente soluții la problemele enunțate de locuitorii de pe întreg teritoriul țării noastre. În același timp, este foarte important să ne implicăm cu toții la dezvoltarea comunității noastre, doar muncind împreună vom avea rezultate frumoase”, a declarat Chiril Gaburici. În cadrul întâlnirii, ministrul a menționat despre procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” în 2019. Datele vor fi prezentate până la 30 noiembrie 2018, în adresa Autorităților Publice Locale de nivelul II, iar mai apoi, centralizat, informația privind sectoarele care urmează să fie incluse în Programului Guvernamental din 2019, urmează să fie transmisă către Administrația de Stat a Drumurilor și Ministerului Economiei și infrastructurii, astfel încât în martie anul viitor să poată fi începute lucrările.

Tot astăzi, a avut loc redeschiderea Podului peste Bâc, care se află pe traseul Florești – Anenii Noi. Podul are 3 deschideri, o lungime de 54,1 m și lățimea de 11,0 m, iar costul final a constituit 18,0 mln. lei. „Acest tronson de drum face legătura cu multe localități din raion și cu obiective de importanță economică națională, culturală și turistică. Totodată, mai multe întreprinderi transportă zilnic zăcăminte din carierele de nisip și prundiș amplasate în preajmă, astfel, odată cu reabilitarea podului atât locuitorii din Anenii Noi, cât și cetățenii din țară au doar de câștigat, deoarece infrastructura bună ne va ajuta să sporim potențialul economic”, a menționat Chiril Gaburici.

De asemenea, alături de Prim-ministru, ministrul Chiril Gaburici a mers să verifice cum decurg lucrările de reabilitarea a drumului național G109 Delacău – Bulboaca – R2. Drumul deservește locuitorii satelor Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia, Telița Nouă, și Telița, iar în regiunea respectivă se află multiple cariere de extragere a zăcămintelor minerale. „Mă bucur să revin aici și să văd că am reușit, cu suportul Prim-ministrului, să ne ținem de cuvântul dat oamenilor din regiune acum câteva luni. Lucrările au început la 1 octombrie. Mai avem de muncit pentru a repara tot traseul. În 2018 am reabilitat 1600 de km de Drumuri Bune, iar în 2019 mai avem 2600 de km planificați”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul vizitei în teritoriu, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au continuat dialogul cu locuitorii din satele Șerpeni, Cobusca Veche, Hîrbovăț și Zolotievca.

Imagini: