Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în dialog cu locuitorii din raionul Telenești despre proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”

Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost astăzi în vizită de lucru în raionul Telenești, împreună cu membrii Cabinetului de miniștri.

Ministrul Chiril Gaburici și secretarii de stat din cadrul Ministerului au răspuns la întrebările cetățenilor, primarilor localităților din raionul Telenești și reprezentanților autorităților publice locale. În cadrul discuțiilor, ministrul a menționat despre procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” în 2019.

„Chiar ieri am expediat scrisori către toate primăriile din țară, pentru a iniția procesul de colectare a propunerilor. Doar prin implicarea cetățenilor și a APL vom putea selecta porțiunile de drum care necesită de urgență a fi reparate. Știm că necesitățile sunt foarte mari, iar realizarea din acest an a programului Drumuri Bune pentru Moldova a dat multe speranțe tuturor locuitorilor țării noastre”, a declarat Chiril Gaburici.

Datele urmează a fi prezentate până la data de 30 noiembrie 2018, în adresa Autorităților Publice Locale de nivelul II, iar mai apoi, centralizat, informația privind sectoarele care urmează să fie incluse în Programului Guvernamental din 2019, urmează să fie transmisă către Administrația de Stat a Drumurilor și Ministerului Economiei și infrastructurii, astfel încât în martie anul viitor să poată începe lucrările.

Ulterior întâlnirii membrilor Cabinetului de miniștri cu cetățenii și autoritățile publice locale, alături de Prim-ministru, ministrul Chiril Gaburici a purtat discuții și cu reprezentanții mediului de afaceri, iar secretarii de stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și-au continuat vizitele de lucru în localitățile Cîșla, Coropceni, Leușeni, Codrul Nou și Pistruieni, din raionul Telenești. Principalele subiecte discutate s-au axat pe: asigurarea cu transport public, gazificarea, aprovizionarea  cu apă a localităților, iluminatul stradal, etc.

Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii a dat asigurări de toată deschiderea în identificarea celor mai eficiente soluții la problemele enunțate.

Imagini: