Ministrul Gaibu a vorbit la “Moldova Electronics Forum” despre potențialul industriei electronice

Industria electronică reprezintă un sector fundamental la nivel Mondial și o oportunitate pentru Republica Moldova. Ministerul economiei susține și elaborează politici care să dezvolte acest sector. Ministrul Gaibu a subliniat importanța industriei electronice în economie la prima ediție a evenimentului “Moldova Electronics Forum”.

Obiectivul forumului este de a descoperi capacitățile și potențialul industriei electronice din Republica Moldova, de a cunoaște specialiștii care aduc schimbări pozitive în domeniu, cât și tendințele mondiale din electronică.

“Industria electronică este una de perspectivă. La nivel internațional, a ajuns cea mai atractivă pentru investiții. Și la nivel național avem perspective și există Universitatea Tehnică din Moldova, care pregătește specialiști în domeniu, dar avem și companii care demonstrează competențe deosebite. Ministerul Economiei este antrenat în dezvoltarea de politici și acțiuni care să stimuleze creșterea sustenabilă a industriei electronice autohtone, prin îmbunătățirea infrastructurii calității și diversificarea exporturilor; inițierea procedurii de revizuire a politicii tarifare pentru importul materiei prime; dar și prin identificarea unor platforme investiționale, a menționat ministrul Economiei.

În Republica Moldova, industria electronică este reprezentată de circa 50 de companii producătoare de hardware și software, componente și dispozitive electronice, contoare inteligente. Industria electronică este unul dintre sectoarele definitorii pentru creșterea economică globală, cu un impact de 4,6 trilioane de euro, rezultat înregistrat în anul 2019.

“Moldova Electronics Forum” este un eveniment organizat de către Agenția de Investiții și reunește reprezentanți naționali și internaționali ai industriei electronice, factori de decizie și companii locale, pentru a prezenta și evidenția potențialul industriei din Republica Moldova.

Imagini: