Relațiile investiționale și schimburile comerciale moldo-finlandeze, discutate la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Vicepremierul Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, Marjut Akola.

Oficialii au vorbit despre relațiile investiționale, schimburile comerciale și cooperarea în domeniul mediului de afaceri.

Discuțiile au vizat și intensificarea cooperării prin dezvoltarea proiectelor de interes comun, situația macroeconomică, potențialul de dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și atragerea capitalului privat în Republica Moldova.

La finalul întrevederii, ambasadoarea  Marjut Akola a ținut să își manifeste aprecierea vizavi de progresele Guvernului și reformele demarate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu accent pe creșterea și dezvoltarea economică.

În Republica Moldova activează 3 întreprinderi cu capital finlandez, investițiile în capitalul social însumând 895 797 mii MDL. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Finlanda a înregistrat pe parcursul anului trecut, suma de 20 mln. USD.

Imagini: