Expoziția “Antreprenor Expo” – platformă de promovare și susținere a mediului de afaceri din Moldova

Peste 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova au ocazia să își expună produsele și serviciile în cadrul primei ediții a Expoziției „Antreprenor Expo”, organizată în perioada 17-19 noiembrie de CIE „Moldexpo”, în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Economiei. Scopul este reunirea mediului de afaceri cu instituțiile de stat, pentru a susține și promova activitatea antreprenorilor.

În cadrul acestei expoziții, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului organizează mai multe activități de informare pentru mediul de afaceri, prin seminare, prezentări de programe de suport, consultații de afaceri, sesiuni B2B, etc.

La ceremonia de deschidere a evenimentului, Dumitru Alaiba, ministrul desemnat al Economiei a reiterat susținerea pentru mediul de afaceri, menționând că: „Este o onoare să particip la acest eveniment și vin cu mesajul că antreprenorii trebuie să știe că au toată susținerea din partea statului, pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a-și valorifica ideiile, astfel ajutând la dezvoltarea țării. Iar statul trebuie să apere interesele antreprenorilor, sa-i ajute și încurajeze, mai ales în această perioadă complicată. Evenimentul de astăzi prezintă un exemplu de ajutor pentru mediul de afaceri, acordat prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului din cadrul Ministerului Economiei, prin programele de finanțare la care au acces reprezentanții Întreprinderilor mici și mijlocii.”

Dumitru Pîntea, directorul ODA a evidențiat faptul că participarea întreprinderilor mici și mijlocii la expoziții este importantă pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare.

“Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului susține antreprenorii din țară să-și dezvolte și promoveze afacerile, să identifice noi parteneriate și să participe la expoziții pentru a-și spori vizibilitatea atât pe piață locală, cât și internațională”, a menționat Dumitru Pîntea.

Boris Filipov, manager de proiect, Delegația UE în Republica Moldova a salutat inițiativa de a organiza această expoziție care este o platformă importantă pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova, subliniind că Uniunea Europeană va continua să susțină acest sector important al economiei moldovenești.

Expoziția “Antreprenor Expo” este susținută de GIZ Moldova, iar Thomas Foerch, managerul proiectului ”Afaceri și comune puternice pentru Moldova”, implementat de GIZ Moldova a declarat că prin această expoziție, companiile vor fi promovate pe piețele externe, prin întâlnirile B2B și inițierea de noi parteneriate.

Ceremonia de deschidere a expoziției poate fi urmărită .

Imagini: