Felicitarea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu ocazia a 70 de ani de activitate a Î.S. ”Radiocomunicații”

Întreprinderea de Stat „Radiocomunicații” este lider în domeniul difuzării și transportului terestru de programe radio și TV, fiind unul din cei mai importanți furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice din Republica Moldova.

Cu o istorie de 70 de ani, Î.S. „Radiocomunicații” a evoluat continuu, demonstrând maturitate, rezistență și inovare. Întreprinderea parcurge și la această etapă o perioadă de transformări majore. Dispunând de o vastă infrastructură cu grad ridicat de complexitate, gestionând trei rețele publice de televiziune și două rețele de radiodifuziune cu acoperire națională, s-a angajat într-un proiect extins de modernizare, în vederea creșterii competitivității și diversificării serviciilor de comunicații electronice oferite societății.

Etapa modernă de dezvoltare a Companiei este marcată de realizarea tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală. Î.S. ,,Radiocomunicații” îi revine rolul principal în acest proces – lansarea multiplexelor naționale și asigurarea tehnică a tranziției la televiziunea digitală, creând posibilități tehnice noi pentru producătorii de conținut TV și radio, ca să aibă acces pe întreg teritoriul țării, gratis și în fiecare casă cu un număr impresionant de canale.

Vă asigur de toată aprecierea noastră pentru munca pe care o faceți, dedicația și profesionalismul de care dați dovadă! Vă dorim prosperare, să rămâneți și în continuare un promotor activ al celor mai noi tehnologii din domeniu, de servicii calitative și accesibile cetățenilor!

Chiril Gaburici
Ministrul Economiei și Infrastructurii