Grupul Fujikura vine în Moldova cu o investiție de circa 3,2 milioane de euro 

20 iunie, Chișinău – SRL ”Fujikura Automotive MLD”, selectată în rezultatul unui concurs public drept rezident al Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”, va investi circa 3,2 milioane de  euro în deschiderea unei linii de producere a cablajelor pentru sectorul automotive. Conform planului, procesul de producție va începe în trimestrul III al anului 2016.

Conform proiectului, spre sfârșitul primului an de activitate întreprinderea va crea circa 700 noi locuri de muncă, cu o majorare ulterioară a acestora până la 900 de persoane. Pentru asigurarea calității adecvate a producției, compania SRL ”Fujikura Automotive MLD” planifică efectuarea unui program de instruire a personalului angajat în câmpul muncii atât în cadrul unui ciclu intern, cât și în cadrul întreprinderilor ”Fujukura Automotive” de peste hotare.  Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeană.

Compania Fujikura  a fost fondată în anul 1885, cu sediul principal la Tokyo, iar la moment are deschise subdiviziuni în mai multe țări ale lumii. Vânzările efectuate de către Grupul Fujikura în anul 2015 au constituit 6,326 miliarde de dolari SUA, iar numărul angajaților ajungând la cifra de circa 54 mii de persoane.