Încurajarea consumului de produse locale, discutată la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a organizat o ședință de lucru, la care au participat reprezentanții autorităților publice și mediului de afaceri, pentru a discuta identificarea unor acțiuni de încurajare a consumului de produse locale.

Ședința de lucru a fost prezidată de secretara de stat, Veronica Arpintin, iar aspectele abordate în cadrul întrunirii, au fost cele referitor la încurajarea consumului de produse locale, prin: menținerea calității produselor, cultura consumului, educația în școală și modalități de promovare a produselor și serviciilor locale.

Ulterior, au fost prezentate și unele acțiuni de success, în promovarea produselor locale, iar pe final cei prezenți au agreat să transmită ministerului în scris propuneri de acțiuni concrete, cu evaluarea estimată a costurilor și indicarea surselor de finanțare, în vederea elaborării unui plan de promovare a produselor locale.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării încurajează are printre prioritățile sale, dezvoltarea economică într-un ritm accelerat, prin eliminarea birocrației, digitalizarea proceselor, finanțarea afacerilor, modernizarea legislației și sprijinirea antreprenorilor în identificarea și accesarea noilor piețe. Astfel, se poate vorbi de un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și stimularea inovației, dar și facilitarea accesului antreprenorilor la noi piețe.