Inovațiile în antreprenoriat – un obiectiv pe agenda Guvernului

Inovațiile în business și instrumentele digitale au fost subiect de discuție în cadrul Startup Moldova Summit. Evenimentul a adunat antreprenori care dezvoltă afaceri bazate pe instrumente inovatoare în tehnologiile informației, experți și investitori interesați de ideile inovative de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova.

Prezent la eveniment, Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a subliniat importanța inovațiilor și digitalizării în economie, acest obiectiv fiind inclus și în Planul de Acțiuni al Guvernului.

”Avem nevoie de oportunități noi pentru mediul de afaceri și să digitalizăm inclusiv domeniile agriculturii sau medicinii. Noi, ca țară, avem toate precondițiile pentru a lansa și dezvolta afaceri inovative și digitale. Dispunem de platforme bune în acest sens, cum ar fi IT Park, care oferă oportunități avantajoase atât pentru antreprenorii locali, cât și pentru cei internaționali. Ministerul Economiei își propune dezvoltarea ecosistemului de cercetare și inovare digitală, susținerea creării produselor și serviciilor digitale și stimularea încadrării Republicii Moldova în lanțurile valorice internaționale ale economiei digitale”, a menționat ministrul.

Industria IT contribuie cu 3.5% la formarea PIB și are un trend de creștere accelerat în ultimii ani, ajungând la 7.3 miliarde de lei vînzări în anul 2020, cu o creștere de 10% față de anul 2019, în pofida crizei pandemice.

Startup Moldova Summit 2021 este organizat de către „Startup Moldova”, cu suportul Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID) și Suediei, în cadrul proiectului Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).