Întrevederea Premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev

21 decembrie, Chișinău – Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev.

Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, inclusiv discuţiile constructive avute cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin şi Prim-ministrul, Dmitrii Medvedev, în cadrul reuniunilor CSI. La impulsionarea dialogului bilateral, în opinia Premierului, a contribuit şi şedinţa Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, care a avut loc la Moscova, în noiembrie 2016.

Premierul Pavel Filip a evidenţiat în mod special colaborarea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă în domeniul gazului. „În prezent, Republica Moldova îşi achită la timp consumul curent de gaze naturale, nu avem restanţe. Atunci când există voinţă, problemele pot fi soluționate”, a subliniat Pavel Filip.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev, a salutat  achitarea la 100% a consumului curent de gaze naturale de către Republica Moldova, menţionând că acest fapt constituie o temelie bună pentru dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale în acest sector, precum  și pentru extinderea dialogului privind soluționarea problemei datoriilor istorice pentru gazele naturale livrate către țara noastră în anii 90 ai secolului trecut.

În context, Prim-ministrul Pavel Filip a apreciat decizia Concernului rus „Gazprom” de a prelungi contractele de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova pentru încă 3 ani, până în anul 2019, la condiții similare anilor precedenți, ceea ce ne va permite să beneficiem de un preț mai mic, comparativ cu anul 2016. În această perioadă, urmează să fie luată o hotărâre privind restructurarea datoriilor istorice ale Republicii Moldova pentru gazele naturale livrate.

(sursa – http://gov.md/ro/content/intrevederea-premierului-pavel-filip-cu-vicepresedintele-consiliului-de-administratie-sad)

Imagini: