Investiții străine și realizarea reformelor pentru dezvoltare economică durabilă, discutate la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării a avut astăzi o întrevedere cu șefa Oficiului Reprezentanței Permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Angela Sax.

Oficialii au discutat despre atragerea investițiilor străine și realizarea reformelor pentru dezvoltare economică durabilă, dar și despre instrumentele de susținere a întreprinderilor micro, mici și mijlocii.

Angela Sax a reiterat sprijinul față de țara noastră și contribuția, în continuare, pe plan logistic și financiar pentru derularea proiectelor investiționale în Republica Moldova.

Oficiul Reprezentanței Permanente a BERD la Chişinău a contribuit la implementarea a 158 proiecte, dintre care 58 proiecte active, portofoliul cărora însumează 1107 mln. euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituții financiare, industrie, comerț și agro-business.

Imagini: