Ionela Costachi a participat la Conferința „MOLDAC 15 ani de succes în sprijinul mediului de afaceri din Republica Moldova”

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi, a participat astăzi, 16 octombrie a.c., la Conferința „MOLDAC 15 ani de succes în sprijinul mediului de afaceri din Republica Moldova”.

În cuvântul său de salut, Ionela Costachi a declarat: „Centrul Național de Acreditare MOLDAC, care astăzi este recunoscut prin semnarea Acordurilor de recunoaștere între organismele de acreditare membre ale organizațiilor europene şi internaționale de specialitate, aduce o contribuție decisivă la creșterea economiei prin implementarea politicii de stat în domeniul acreditării şi evaluării conformității, promovarea liberei circulații a produselor, creșterea competitivității, apărarea drepturilor şi intereselor consumatorului etc. Astăzi celebrăm rezultatele obținute în cei 15 ani de activitatea a Centrului Național de Acreditare. Sunteți un exemplu pozitiv pentru toate instituțiile statului”.

Ionela Costachi a mai menționat că, acreditarea națională oferă guvernului, mediului de afaceri și societății în general încredere în rezultatele etalonărilor, în rapoartele de inspecție și certificările furnizate, care au un impact major în asigurarea principiilor internaţionale ale liberei circulaţii a produselor în comerţul interior şi cel internaţional.

În acest an se împlinesc 15 ani de la desemnarea MOLDAC în calitate de organism unic naţional de acreditare, iar în februarie anul curent, aceasta a trecut cu succes reevaluarea European Accreditation (EA) și a obținut zero neconformități.

Imagini: