Ionela Costachi și Alexandru Sonic au avut o întrevedere cu echipa Misiunii ECFIN din cadrul Comisiei Europene

Secretarii de Stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi și Alexandru Sonic, au avut la data de 15 octombrie a.c., o întrevedere cu experții Direcției Generale Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene (DG ECFIN), care întreprind o vizită la Chișinău, în perioada 15-17 octombrie 2019, pentru a revizui condițiile celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre condiționalitățile ce țin de competența Ministerului Economiei și Infrastructurii. O atenție deosebită a fost acordată reformelor din sectorul energetic, în mod special, privind separarea funcțională a celor trei mari operatori din sectorul gazelor naturale, sub supravegherea Secretariatului Comunității Energetice.

De asemenea, partea moldovenească a menționat că MEI, depune toate eforturile pentru consolidarea politicilor de eficiență energetică și fortificarea capacităților de gestionare a energiei locale.

Reprezentanții DG ECFIN, Dirk Lenaerts și Henrik Huitfeld au apreciat eforturile conducerii Ministerului Economiei și Infrastructurii pe toate domeniile, totodată menționând că DG ECFIN este deschisă pentru a susține Guvernul în implementarea tuturor acțiunilor preconizate în programul de reforme.

Reamintim că la 10 octombrie 2019, Comisia Europeană a aprobat prima tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 30 de milioane de lei.

Imagini: