La București s-a discutat posibilitatea participării companiilor moldovenești la expoziția „Fabricat în România”

11 martie 2015. Chișinău – Posibilitatea participării  în toamna anului curent, a companiilor moldovenești, cu un stand separat, la expoziția  „Fabricat în România”, a fost discutată la București, de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

Interlocutorii au convenit ca în timpul cel mai apropiat părțile să studieze toate aspectele problemei și în termenii cei mai rezonabili să stabilească toate detaliile legate de posibilitatea participării companiilor moldovenești cu un stand separat în cadrul evenimentului „Fabricat în România”.

În cadrul întrevederii viceministrului Economiei cu directorul general executiv al Transelectrica SA, Toni Teau, a fost discutată posibilitatea elaborării de către instituția respectivă a studiului de fezabilitate pentru interconexiunea de energie electrică pe direcția Suceava – Bălţi. 

Valeriu Triboi a reiterat disponibilitatea ÎS ”Moldelectrica” de a crea un grup de lucru, care să coopereze pe diferite domenii de interes comun cu specialiștii  Transelectrica  SA, inclusiv în problema interconexiunii electrice a Republicii Moldova cu piața europeană prin intermediul României.