La Moscova se desfășoară ședința Comisiei moldo-ruse de cooperare comercial-economică

28 noiembrie, Chișinău – Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, precum și Planul de acțiuni pentru dezvoltarea relațiilor dintre două state pentru anii 2016 – 2017 sunt discutate în perioada 28 – 29 noiembrie curent, la Moscova, în cadrul ședinței  Comisiei moldo-ruse de cooperare comercial-economică.

În cadrul ședinței vor fi discutate problemele, care vizează problemele eliminării taxelor vamale, restricțiilor și simplificarea procedurilor de import în Federația Rusă a produselor agroalimentare din țara noastră, tranzitului de mărfuri din Republica Moldova prin teritoriul Federației Ruse spre Kazahstan și Kârgâstan, intensificarea cooperării comercial-economice pe platforma CSI, permiselor pentru efectuarea transporturilor de mărfuri, etc.

Comisia va discuta și Planul de acțiuni pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă pentru anii 2016 – 2017, care include cooperarea bilaterală în domeniile comercial-economic, transport, agroalimentar, industrial, energetic, mediul de afaceri, umanitar, etc.

Delegația Republicii Moldova este formată din reprezentanții mai multor ministere și agenții, precum și din cadrul UTA Găgăuzia.

Ședința Comisiei va fi prezidată de vicepremierii Republicii Moldova și Federația Rusă, Octavian Calmîc și Dmitrii Rogozin.

Lucrările Comisiei, care au demarat în dimineața zilei de astăzi, au început cu întrevederile experților pe fiecare domeniu în parte.

Imagini: