Măsurile anticriză elaborate de Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost consultate cu grupul de experți economici

Diminuarea impactului negativ al crizei pandemice asupra mediului de afaceri a fost subiectul discuției de astăzi dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și un grup de experți economici notorii, cu experiență în elaborarea politicilor publice și administrația publică centrală.

Experții și-au expus opinia asupra principalelor provocări legate de impactul pandemiei, prezentând un spectru larg de opinii și propuneri privind măsuruile de intervenție ale statului pe termen scurt, mediu si lung.

Printre problemele discutate au fost: scăderea lichidităților în economie, menținerea locurilor de muncă, asigurarea pieței de desfacere pentru producătorii autohtoni, onorarea angajamentelor contractuale în situație de forță majoră, crearea unui fond de stat pentru stabilizare economică, care ar putea acoperi unele măsuri de subvenționare a întreprinderilor afectate prin intermediul unor programe speciale.

De asemenea, experții au evocat necesitatea elaborării unor ”protocoale” de activitate pentru întreprinderile strategice și agricole în condițiile pandemiei și măsurilor restrictive impuse de situația de urgență.

La finalul conferinței, Sergiu Railean, a menționat că propunerile vor fi incluse în setul de măsuri anticriză elaborat de minister și a invitat experții economici să rămână în comunicare continuă cu echipa instituției pentru consultări și expertiză.

La video-conferință au participat experții economici: Alexandru Muravschi, Valeriu Prohnițchi, Sergiu Gaibu, Marcel Chircă, Veaceslav Ioniță și Oleg Reidman.

Imagini: