MEI a creat un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de reabilitare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a dispus crearea unui grup de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de reabilitare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, afectate de incendiu pe 24 septembrie a.c. Astăzi a avut loc prima ședință la fața locului a specialiștilor din acest grup de lucru.

Membrii grupului de lucru urmează să examineze impactul incendiului asupra stării tehnice și să evalueze indicatorii tehnici de calitate, rezistența și stabilitatea elementelor portante a edificiului. În urma lucrărilor, vor fi elaborate propuneri și concluzii tehnice de reabilitare a clădirii în scopul asigurării funcționalității și posibilității utilizării acesteia în continuare.

În termen de până la 12 octombrie 2020, grupul de lucru va prezenta Raportul privind analiza situației și acțiunile care urmează a fi întreprinse referitor la clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

De asemenea, la solicitare grupului de lucru, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,va prezenta documentația tehnică de proiect, rezultatele expertizelor tehnice anterioare și va asigura accesul în clădirea afectată de incendiu.