MEI a găzduit ședința grupului de lucru privind elaborarea studiului pentru dezvoltarea finanțării participative în Republica Moldova

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi, a prezidat ședința grupului de lucru privind Elaborarea studiului pentru dezvoltarea finanțării participative (crowdfunding) în Republica Moldova.

În cadrul ședinței au fost prezentate opțiunile de reglementare a finanțării participative, care vor conține următoarele componente importante: crowdfunding-ul bazat pe donații, împrumut și investiții în capital.

„Aceste instrumente financiare sunt necesare pentru facilitarea împrumuturilor de la egal la egal. Astăzi avem deja companii care se dezvoltă utilizând crowdfunding, iar ajustarea cadrului de reglementare în acest domeniu este necesar. MEI și-a asumat rolul de lider în promovarea unui mediu de reglementare potrivit pentru implementarea instrumentelor de finanțare prin crowdfunding. Această cale vine să susțină atât mediul de afaceri, cât și inițiativele locale, antreprenorialul social și start-up-urile”, a menționat Secretarul de Stat.

Obiectivele de bază ale studiului sunt axate pe dezvoltarea finanțării participative în țara noastră, identificarea practicilor internaționale de reglementare, schițarea aspectelor legale care limitează și promovează dezvoltarea finanțării participative.

Potrivit experților, experiența internațională  oferă soluții eficiente de ameliorare a riscurilor aferente modelului de crowdlending.

Imagini: